Skip to content

The family for this renovation was looking to add a bedroom and bathroom to provide space for family to visit and stay for extended periods of time. Using the footprint of the existing garage for a new primary bedroom suite, a new garage was added help frame the existing swimming pool as well as provide a covered outdoor area for entertaining. Additional areas of the home (including laundry facilities and a coffee bar) were renovated to provide more functionality in how the family lives.

Location

Houston, Texas

Collaboration

C.A.Q.M. Design and Remodeling, Sarab Structural and Civil

Design Team

Kevin Barden and Joe Rivers

Typology

Residential

Date

2018-2020

Photography

Sean Fleming

Process

Explore

Clayton Clubhouse

Embracing four large existing trees, the neighborhood clubhouse seeks both a sense of inclusion and security. Public areas are sheltered by glass and wood. Private areas are enclosed by brick and filtered light.

Advice Compilation

Culture and Community

Over the course of four seasons and twenty-eight episodes, Joe and Kevin have sat down with a diverse group of people from nearly every artistic arena; performers, artists, designers, builders, and beyond. A goal of the podcast from the outset has been to illuminate connections between architecture and other creative pursuits; to form bonds with others over process, philosophy, approach; to learn about ourselves by getting to know each other. So we hope that if you are creative, you find some inspiration in the advice that follows.

Staff Travel: La Alhambra Reflection

Writing

In the Fall of 2022, Rafia visited Spain for ten days. Her travels took her to Barcelona, Granada, Toledo, and Madrid. There were many moments that left a lasting impression on her (visiting La Sagrada Familia in Barcelona, taking a Paella cooking class, walking through maze-like alleys in Toledo and going on food tours in Madrid), but none left quite as strong of an impression as La Alhambra.